Nieuws

Openda wordt beloond met oproep en kan uitgerekend tegen Nederland debuteren

Openda wordt beloond met oproep en kan uitgerekend tegen Nederland debuteren

18-05-2022 13:23 Laatste update: 13:28

Voor Loïs Openda gloort een debuut in het nationale elftal van België. De Club Brugge-huurling van Vitesse is voor het eerst toegevoegd aan de selectie van de Rode Duivels.

Daardoor kan Openda zijn debuut maken tegen uitgerekend Nederland. Bondscoach Roberto Martínez selecteerde liefst 32 spelers voor de Nations League-campagne die voor de Belgen begint op 3 juni met een thuiswedstrijd tegen Oranje. "Voor Loïs Openda en Amadou Onana is dit het juiste moment om in de selectie te komen", reageert de Spanjaard op een persconferentie.

Bij de Arnhemmers legde de spits een topseizoen op de mat en eindigde hij uiteindelijk als tweede op de topscorerslijst achter Ajacied Sébastien Haller. De rappe aanvaller kwam tot achttien doelpunten in de Eredivisie. "Openda's profiel verschilt van dat van onze andere spitsen. Hij is heel snel en duikt altijd in de ruimtes", vervolgt Martínez.

Bij Jong België bewees Openda ook al te kunnen scoren in het shirt van de Rode Duivels. In vijftien optredens namens het beloftenelftal kwam hij tot dertien treffers. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van de jeugdploeg. "Hij was indrukwekkend bij Vitesse en onze beloften en is gegroeid als mens. Hij omarmt de verantwoordelijkheid die hij krijgt", aldus de keuzeheer van België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!