Nieuws

Oranje-oproep kwam als verrassing: 'Op een gegeven moment is het helemaal klaar'

Oranje-oproep kwam als verrassing: 'Op een gegeven moment is het helemaal klaar'

18 May - 13:19
3

Rick Karsdorp was verrast toen hij hoorde dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. Louis van Gaal maakte vrijdag de Oranje-voorselectie bekend en daaruit bleek dat de oud-Feyenoorder op een uitverkiezing mag hopen.

De rechtsback van AS Roma gaf recentelijk nog aan dat hij niet meer rekende op een Oranje-uitverkiezing, maar nu mag Karsdorp zich mogelijk mag opmaken voor zijn eerste Oranje-duel sinds zes jaar. "Ja wat ik toen ook aangaf. Ik kijk niet naar de voorselectie. Toevallig belde mijn zaakwaarnemer. Ja, het was een verrassing", aldus de AS Roma-verdediger tegenover ESPN.

"Je geeft natuurlijk nooit op. Maar, je kan het maar beter accepteren dan jezelf iedere keer ziek maken door op die lijst te gaan kijken. Op een gegeven moment is het helemaal klaar en kijk je er helemaal niet meer naar. Kom op, het is vijf á zes jaar geleden dat ik er voor het laatst bij zat."

Karsdorp is blij dat hij in ieder geval weer in beeld is en wacht nu in alle rust de definitieve selectie af. Gespannen is de verdediger niet. “Nu weer erbij, dus een verrassing ja. Ik ben inmiddels 27 jaar. Ik ben niet meer die jonge jongen meer.”

Naast Karsdorp zitten jongens als Jordy Clasie en Vincent Janssen bij de voorselectie. “Dat is alleen maar mooi. Dan zie je dat je nog steeds niet uit beeld bent.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie