Nieuws

Persoonlijk drama bij Cambuur: Bos (25) moet carrière noodgedwongen beëindigen

Persoonlijk drama bij Cambuur: Bos (25) moet carrière noodgedwongen beëindigen

18-05-2022 12:29
2

Verschrikkelijk nieuws voor SC Cambuur-keeper Pieter Bos. De doelman moet wegens hartproblemen per direct een punt achter zijn carrière zetten.

Cambuur meldt via social media dat Bos per direct moet stoppen 'op nadrukkelijk verzoek van medisch specialisten'. De doelman kampt met hartproblemen die ervoor zorgen dat hij niet in staat wordt geacht topsport te bedrijven.

"Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf", aldus technisch manager Foeke Booy. "Zo'n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo'n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen."

De doelman (25) is al sinds 2016 actief voor de Friezen. Daarmee is Bos de speler die het langst bij Cambuur onder contract staat in de huidige selectie. Vrij recent keepte Bos nog in het duel met Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!