Nieuws

Blind 'bloedchagrijnig' na AZ-Ajax: 'Maar ja, we hebben Dessers nog hè'

Blind 'bloedchagrijnig' na AZ-Ajax: 'Maar ja, we hebben Dessers nog hè'

18 May - 12:20 Laatste update: 12:27
0

Daley Blind was maar wat blij dat Cyriel Dessers eigenhandig de 0-2 achterstand van Feyenoord tegen PSV goedmaakte. De spits maakte na de 1-2 in de slotminuten ook de gelijkmaker voor Feyenoord, waardoor Ajax vorige week woensdag de titel kon pakken in eigen huis tegen sc Heerenveen.

"We stapten in de bus en PSV stond al 0-2 voor tegen Feyenoord. Ik was bloedchagrijnig", vertelt Blind bij Bij Andy in de Auto. Blind lacht: "Maar ja, we hebben Cyriel Dessers nog, hè?"

Vorige week woensdag klaarden de Amsterdammers de klus door met 5-0 te winnen van Heerenveen. Voor Ajax de 36ste landstitel en voor Blind alweer nummer zeven. "Eigenlijk acht he, maar ja… Corona. Ik reken hem wel mee", aldus de verdediger.

Dit jaar was de titel meer zwaarbevochten dan voorgaande jaren. De 'grinta' van jongens als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico speelde een grote rol dit seizoen. "Dat is wel iets dat onze groep sterk maakt", benadrukt Blind. "Deze jongens brengen een bepaalde mentaliteit in de selectie. Welke wedstrijd of training het ook is, ze staan er altijd. Ze gaan voor je door het vuur. De Nederlandse mentaliteit is soms toch wat laconieker. Zij geven nooit op en brengen dat over op de groep."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie