Nieuws

'FC Utrecht hoopt op Haller-scenario en volgt Franse talentvolle spits'

'FC Utrecht hoopt op Haller-scenario en volgt Franse talentvolle spits'

18-05-2022 11:25 Laatste update: 11:30
1

Simon Elisor zou weleens de nieuwe spits van FC Utrecht kunnen worden, meldt het doorgaans betrouwbare Franse L'Équipe. De talentvolle aanvaller speelt momenteel op huurbasis voor Villefranche, uitkomend op het derde niveau in Frankrijk.

Met zijn huidige club is Elisor dichtbij promotie naar de Ligue 2. Quevilly-Rouen, uitkomend op het tweede niveau, is op 24 mei en 29 mei de tegenstander in de play-offs om promotie/degradatie. De linksbenige spits was dit seizoen goed voor zeventien treffers, waardoor hij is opgevallen door de scouts van de Domstedelingen.

Gezien zijn leeftijd is er een parallel te trekken met Sébastien Haller. De Frans Ivoriaanse aanvaller kwam op 21-jarige leeftijd in 2015 over van AJ Auxerre en ontwikkelde zich tot gevreesde doelpuntenmachine in Nederland en daarbuiten. Momenteel staat Elisor nog onder contract heeft bij AC Ajaccio. Die ploeg verzekerde zich onlangs van promotie naar de Ligue 1.

Zijn verbintenis op Corsica loopt nog met één seizoen door. Volgens L'Équipe is het 'onzeker' dat het talent zijn kunsten mag gaan vertonen op het hoogste niveau van Frankrijk. Naast het geïnteresseerde FC Utrecht is ook middenmoter Dijon FCO uit de Ligue 2 in de markt voor de spits.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!