Nieuws

'Absolute toptransfer naar Dortmund lonkt voor Nederlands jeugdinternational'

'Absolute toptransfer naar Dortmund lonkt voor Nederlands jeugdinternational'

18-05-2022 11:10 Laatste update: 11:16

Ian Maatsen kan mogelijk een toptransfer maken naar Borussia Dortmund. Het Chelsea-talent staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Bundesliga-gigant. In een eerder stadium werd de talentvolle vleugelverdediger ook gelinkt aan een overstap naar Feyenoord.

In het afgelopen seizoen kwam de Nederlands jeugdinternational uit voor Coventry City, waar hij basisspeler was. In totaal verscheen hij veertig keer in het veld en scoorde hij daarin vier keer. Die prestaties hebben de interesse van BVB aangewakkerd, meldt BILD.

Eén en ander heeft te maken met de renovatie die binnen de selectie van Dortmund op komst is. Nico Schultz en Raphaël Guerreiro - de huidige linksbacks in de spelersgroep - voldoen niet aan de vereisten waardoor zij mogen vertrekken. De bedoeling is dat na hun afscheid jong aanstormend talent wordt aangekocht. Maatsen (20) voldoet aan het gestelde criterium.

In een eerder stadium werd duidelijk dat ook Feyenoord geïnteresseerd is om de linksback aan te trekken, maar het is onduidelijk of de Stadionclub de financiële middelen heeft om zijn komst te realiseren. Het contract van Maatsen bij The Blues loopt nog tot medio 2024, waardoor een afkoopsom betaald moet worden. Het is niet bekend of Chelsea hem opnieuw wil verhuren, of een plaats bij het eerste elftal tot de mogelijkheden behoort.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!