Nieuws

Klaassen had het lastig met reserverol: 'Ik dacht: Jezus, zet me er gewoon in'

Klaassen had het lastig met reserverol: 'Ik dacht: Jezus, zet me er gewoon in'

18 May - 11:01
0

Davy Klaassen heeft uitgebreid verteld hoe hij zijn periode als reserve bij Ajax heeft beleefd. De middenvelder erkent het lastig te hebben gehad met zijn reserverol, maar geeft tegelijkertijd de keuzes van Erik ten Hag wel te kunnen begrijpen.

Gedurende het afgelopen seizoen verloor Klaassen zijn basisplaats lange tijd, toen Ten Hag de voorkeur gaf aan een middenveld bestaande uit Steven Berghuis, Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. "Hij is een toptrainer met het hart op de goede plek en heel fijn om mee te werken", zegt de international in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Toch lieten de vele reservebeurten Klaassen niet onberoerd. "Ik heb hem vervloekt, want ik vind ook dat ik moet spelen. Hij denkt in het belang van het team en hij zet me er niet natuurlijk niet naast omdat hij me niet aardig vindt. Ik heb wel vaak gedacht: Jezus, zet me er gewoon in. Ik kan het altijd wel goed scheiden. Ik scheid het voetbal wel van de mens."

Als Klaassen niet startte, kwam hij bijna altijd als invaller binnen de lijnen. Tijdens een wedstrijd in het veld komen, is lastig stelt het kind van de club. "Het ligt er wel aan in wat voor wedstrijd het is. Als het nergens meer over gaat denk je, ik kom er toch wel zo in. Dat gevoel had ik altijd wel. Als het spannend is, dan denk je: gooi me er nou in. Ik zorg dat ik echt goed warm ben, dat ik moe ben als ik erin kom. Invallen is echt lastig, echt een kunst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie