Transfernieuws

Fortuna Sittard doet zaken met Dinamo Zagreb en bindt ervaren Portugees

Fortuna Sittard doet zaken met Dinamo Zagreb en bindt ervaren Portugees

18-05-2022 10:18

Fortuna Sittard heeft zich langer verzekerd van de diensten van Ivo Pinto. De verdediger wordt overgenomen van Dinamo Zagreb.

De Portugees kwam dit seizoen al uit voor de Limburgers, met wie hij op de laatste speeldag van de Eredivisie een langer verblijf op het hoogste niveau van Nederland realiseerde. Hij heeft zijn krabbel gezet onder een contract voor één jaar bij de ploeg van trainer Sjors Ultee, communiceert de club via de officiële kanalen.

Voordat Pinto uitkwam voor Dinamo Zagreb kwam hij uit voor een hele waslijst aan clubs. De voormalig jeugdinternational versleet tot dusver Boavista, FC Porto, Vitoria Setubal, SC Covilha, Rio Ave, Leiria, CFR Cluj, Norwich City, Famalicao en dus het Kroatische team in zijn loopbaan.

Voor Fortuna Sittard speelde Pinto in totaal 22 wedstrijden, waarvan veertien als basisspeler. Hij speelde vanaf het begin tot het einde mee tijdens de 0-1 zege op NEC, waarmee dus lijfsbehoud voor de Eredivisie werd bewerkstelligd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!