Nieuws

Voetbalpensioen aangekondigd: voormalig mikpunt van spot van Voetbal Inside stopt

Voetbalpensioen aangekondigd: voormalig mikpunt van spot van Voetbal Inside stopt

18 May - 09:24 Laatste update: 10:47
0

Stanislav Manolev hangt na afloop van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen. De Bulgaarse rechtsback speelde tussen 2009 en 2014 met wisselend succes voor PSV.

Manolev geldt in Nederland als grote bekende doordat hij vaak door het praatprogramma Voetbal Inside (inmiddels verdwenen) door zowel Johan Derksen als René van der Gijp op de hak werd genomen. Het gebeurde de Bulgaar regelmatig dat een voorzet zijn doelwit miste, wat hem op hoongelach kwam te staan in de talkshow. Daardoor groeide hij min of meer uit tot cultheld binnen voetbalminnend Nederland.

In totaal kwam Manolev tot 121 optredens (zeven goals en twaalf assists) in de hoofdmacht van PSV. In het laatste half jaar van zijn contract in Eindhoven werd hij verhuurd aan Fulham. Zijn rijke carrière voerde hem verder onder meer nog langs CSKA Sofia en Ludogorets en Dinamo Moskou. Inmiddels is de verdediger - die in de laatste jaren ook regelmatig als rechtsbuiten speelt - actief bij Pirin Blagoëvgrad in zijn vaderland, tevens de club waar hij zijn loopbaan begon.

Zijn huidige werkgever staat dan ook stil bij het aangekondigde voetbalpensioen van Manolev. 'Beste vrienden, de wedstrijd tegen Botev (Vratsa) om 19.15 uur op zaterdag 21 mei, zal de laatste zijn in de rijke en succesvolle voetbalcarrière van Stanislav Manolev. Laten we deze geweldige voetballer en geweldige man heel erg bedanken!', schrijft de club in het persbericht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie