Nieuws

'Babel wil nog twee tot drie jaar door, interesse vanuit Engeland en MLS'

'Babel wil nog twee tot drie jaar door, interesse vanuit Engeland en MLS'

18 mei - 09:12 Laatste update: 09:14
1

Ryan Babel heeft de wens uitgesproken om nog minimaal twee seizoenen door te willen gaan als profvoetballer. De aanvaller beschikt bij Galatasaray over een aflopende verbintenis, maar sluit een langer verblijf bij Cim Bom Bom niet uit.

De 35-jarige Babel geeft in een groot interview met Cumhuriyet aan zijn verblijf bij de Turkse topclub graag te willen verlengen. "Ik ga graag door bij Galatasary, maar of het zover komt weet ik nog niet", vertelt hij aan het medium. "Ik houd van Istanbul, speel voor een grote club en wil hier graag blijven spelen. Maar op dit moment weet ik niets. Er is niet met me over gesproken. Ik denk dat ik nog twee tot drie jaar kan spelen."

Desondanks Babel, over drie periodes uitgesmeerd, al zeven jaar actief is in Turkije, spreekt hij de taal niet. De buitenspeler annex spits is geregeld mikpunt van kritiek. "Ik probeer altijd professioneel te zijn en beoefen mijn vak met veel toewijding. Maar gelukkig versta ik geen Turks. Daardoor stoor ik me er minder aan. Mensen weten soms niet wat voor druk er staat op coaches of spelers van Galatasaray."

Alhoewel Babel hoopt op een langer verblijf bij de afgegeleden grootmacht (momenteel elfde in de Süper Lig), zou er volgens Cumhuriyet ook belangstelling voor hem bestaan uit Hull City (Championship) en clubs uit de Major League Soccer uit de Verenigde Staten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie