Reactie

Bankzitter Klaassen: 'Dat irriteert me, trainer ziet ook dat ik dan niet blij ben'

Bankzitter Klaassen: 'Dat irriteert me, trainer ziet ook dat ik dan niet blij ben'

23-10-2021 11:03

Davy Klaassen baalt flink dat hij bij Ajax op de bank is beland. Na een blessure raakte de 28-jarige middenvelder zijn plek kwijt aan Steven Berghuis, maar bij de pakken neerzitten doet hij niet.

"Wat zijn zorgen? Als ik op de bank zit, heb ik een zorg. Dat irriteert me", vertelt Klaassen aan de Volkskrant. "Andere mensen zeggen dan: je hebt een dik contract, je zit bij een mooie club, waar maak je je druk om? Maar op dat moment wil ik spelen. Als je dat gevoel niet hebt, gaat het vlot bergafwaarts. Door die instelling ben ik ver gekomen."

"Het is simpel: als je fit bent en niet speelt, is dat klote", vervolgt de Oranje-international, die het onder meer in het spectaculaire Champions League-duel met Borussia Dortmund moest doen met een invalbeurt. "De trainer ziet ook dat ik dan niet blij ben. Het is voor hem ook niet makkelijk. Hij heeft niet alleen met mij te maken. Dat zijn dus mijn zorgen, tussen aanhalingstekens. Want ik besef in welke positie ik me bevind."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!