Nieuws

Heitinga bewandelt 'pad der geleidelijkheid': 'Misschien leidt dat naar Ajax 1'

Heitinga bewandelt 'pad der geleidelijkheid': 'Misschien leidt dat naar Ajax 1'

18-05-2022 08:10

John Heitinga zit voor nu goed als hoofdtrainer van Jong Ajax. De oud-verdediger wil het 'pad de geleidelijkheid' bewandelen bij de Amsterdammers, maar heeft ook zo zijn ambities.

"Ajax heeft een traject voor mij uit­gestippeld", aldus Heitinga in een interview met Het Parool. "Daar ben ik blij mee, misschien leidt dat ooit naar Ajax 1. De club kent mijn ambities. Maar voor nu zit ik goed bij Jong Ajax. Mijn contract loopt nog een jaar door, ik ga elke dag met veel plezier aan het werk en ik heb nog genoeg te leren."

Heitinga zag dit jaar verschillende jongens die hij onder zijn hoede heeft debuteren in de hoofdmacht. Dat vindt de beginnend trainer geweldig om mee te maken. Het geeft hem voldoening. "Zeker, het is mooi om te zien dat Youri Regeer in de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen nog zijn minuten mocht maken. En dat hij zijn eredivisiedebuut heeft gemaakt in een goede wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zoals Liam van ­Gelderen dat deed tegen NEC. Kenneth Taylor heeft in de laatste weken zelfs een basisplaats afgedwongen. Zij stonden er toen het moest."

De rol die hij vertolkt als trainer, zit hem als gegoten. "Ik voel me wel echt op mijn plek. Ik praat veel met mensen binnen de club, maar ook daarbuiten, over hun ervaringen, zoals Mark van Bommel, Frank Rijkaard en Frank de Boer. En ik denk ook geregeld terug aan trainers onder wie ik heb gewerkt: David Moyes, Roberto Martínez, Louis van Gaal, met zijn discipline en structuur. Ik probeer dit vak echt zo goed mogelijk in de vingers te krijgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!