Nieuws

'Dat Feyenoord ook de Conference League-finale speelt, maakt het extra bijzonder'

'Dat Feyenoord ook de Conference League-finale speelt, maakt het extra bijzonder'

18-05-2022 07:45

Giovanni van Bronckhorst kan zich woensdagavond voor het eerst in zijn trainerscarrière opmaken voor een Europese finale. De trainer staat met Rangers FC in de Europa League-finale in Sevilla, waar de Schotten het opnemen tegen Eintracht Frankfurt.

De finale zal er niet voor zorgen dat Van Bronckhorst zichzelf anders zal gedragen. De voormalig verdediger is ook langs de zijlijn uiterst rustig. "Dat kost mij geen moeite, want zo is mijn karakter. En ik denk dat rustig en fatsoenlijk blijven uiteindelijk meer oplevert dan het tegenovergestelde tonen", citeert het Algemeen Dagblad hem. "Of ik een mix ben van Guus Hiddink en Frank Rijkaard? De mensen weten dat ik die trainers hoog had zitten. Zij straalden inderdaad rust en fatsoen uit. Maar ook van Arsène Wenger, Louis van Gaal, Bert van Marwijk en Dick Advocaat, andere types, heb ik veel geleerd, hoor."

Van Bronckhorst weet als geen ander dat je als coach jezelf niet anders moet voordoen dan dat je bent. "Wat het belangrijkste is, is dat het geen act wordt", aldus de oud-trainer van Feyenoord. "Anders prikken spelers daar snel doorheen. Kijk, Diego Simeone gedraagt zich langs de lijn compleet anders dan ik. Dat mag toch? Hij is wel zichzelf, anders kun je ook nooit zo lang zo succesvol zijn. En fans en spelers, die hebben dat feilloos door."

In Sevilla staat Van Bronckhorst met Rangers tegenover Eintracht Frankfurt, dat onder meer FC Barcelona uitschakelde. Rangers versloeg met Rangers Rode Ster Belgrado, Borussia Dortmund, Sporting Braga en RB Leipzig ook een aardig rijtje clubs. De Nederlander verwacht dat het gelijk op zal gaan. "Mijn ploeg blijft altijd gaan, opgejaagd door onze supporters. Ja, dat is een gelijkenis met Feyenoord. Dat na onze finales tegen Eintracht Frankfurt en Hearts straks Feyenoord ook nog de Conference League-finale speelt, maakt het allemaal nog eens extra bijzonder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!