Nottingham Forest bereikt finale van Premier League play-offs na strafschoppen

17-05-2022 23:40 Laatste update: 23:51

Nottingham Forest heeft de finale van de Premier League play-offs bereikt. Sheffield United won de returnwedstrijd in Nottingham met 1-2, waarna penalty's moeten beslissen wie er door zou gaan. De ploeg van Steve Cooper ging het beste om met de druk.

Nottingham Forest won het heenduel in de halve finale van de Premier League play-offs met 1-2, waardoor de ploeg van Steve Cooper met een goede uitgangspositie aan de wedstrijd begon. In de negentiende minuut kwam Nottingham op voorsprong via Brennan Johnson. Kort na rust kwam Sheffield United op gelijke hoogte. Morgan Gibbs-White kon van dichtbij binnentikken. Een kwartier voor tijd kwam schoot John Fleck de belangrijke 1-2 tegen de touwen, waardoor de Championship-ploegen gingen verlengen.

De verlenging leverde geen doelpunten meer op, waardoor strafschoppen moesten beslissen welke ploeg de finale van de Premier League play-offs zou halen. In deze penaltyserie eiste Brice Samba de hoofdrol op. De sluitpost van Nottingham Forest hield drie strafschoppen tegen. Uitgerekend Gibbs-White miste de laastse strafschop, waardoor Nottingham naar Wembley zal gaan. In een onderling duel met Huddersfield Town wordt uitgevochten wie volgend seizoen terugkeert in de Premier League.