Liverpool zonder Van Dijk langs Southampton, druk op City opgevoerd

17-05-2022 22:36 Laatste update: 23:43
4

Liverpool heeft een belangrijke zege geboekt op Southampton in de titelstrijd. De ploeg van Jürgen Klopp kwam op achterstand, maar wist de schade te herstellen dankzij doelpunten van Takumi Minamino en Joël Matip.

Liverpool begon zonder de geblesseerde Virgil van Dijk zwak aan de wedstrijd. Binnen het kwartier leidde dit tot een achterstand. Nathan Redmond verschalkte Alisson Becker met een van richting veranderd schot: 1-0. In de 27e minuut bracht Minamino Liverpool op gelijke hoogte. De Japanner schoot de bal van dichtbij met een hard schot tegen de touwen: 1-1.

Na de rust wist Liverpool de schade te herstellen. De ploeg van Klopp kwam in de 49e minuut bijna op voorsprong via Diogo Jota, maar de Portugees zal zijn inzet net naast gaan. De voorsprong kwam er twintig minuten later alsnog. Uit een corner kopte Matip op prachtige wijze raak: 1-2. Liverpool gaf de voorsprong niet meer uit handen, waardoor de Britse grootmacht het gat met Manchester City heeft verkleind tot één punt.

Komende zondag wordt om 17.00 uur de laatste speelronde in de Premier League afgewerkt. Liverpool neemt het in eigen huis op tegen Wolverhampton, City speelt in Manchester tegen Aston Villa.