Nieuws

Slot kijkt uit naar finale: 'Je ziet duidelijk de hand van Mourinho terug'

Slot kijkt uit naar finale: 'Je ziet duidelijk de hand van Mourinho terug'

17-05-2022 21:37 Laatste update: 21:48
2

Arne Slot kijkt uit naar de Conference League-finale tegen AS Roma. De Nederlandse oefenmeester vindt dat José Mourinho veel invloed heeft op het spel van Romeinse topclub.

"In het begin zaten er niet alleen sterke ploegen in. Ik begrijp dat er laatdunkend werd gedaan over het niveau", zegt de Feyenoord-coach over de Conference League in gesprek met Feyenoord TV. "Maar als je op ons betrekt, dan zie je dat we in de groepsfase tegen twee huidige kampioenen speelden. Daaraast is Union Berlin de nummer vijf van de Bundesliga. Dan is dat dus een heel knappe prestatie, zeker gezien de recente geschiedenis van Feyenoord waarin überhaupt geen uitwedstrijd werd gewonnen en onze beginsituatie."

Slot verwacht volgende week woensdag een zware wedstrijd tegen AS Roma. "Je ziet de hand van Mourinho terug. Ze zijn heel moeilijk te verslaan, zeker in de wedstrijden waar ze naartoe leven zoals nadrukkelijk in knock-outfase van de Conference League. Het is ontzettend knap als je naar de trainer kijkt dat hij het voor elkaar weet te krijgen dat ook Roma in een finale speelt."

Feyenoord neemt het op 25 mei in Tirana om 21.00 uur op tegen de ploeg van Mourinho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!