Nieuws

Winter over passeren Wijnaldum: 'Gini hoort gewoon bij het Nederlands elftal'

Winter over passeren Wijnaldum: 'Gini hoort gewoon bij het Nederlands elftal'

17-05-2022 21:18
3

Marco van Basten en Aron Winter vinden het opmerkelijk dat Georginio Wijnaldum niet in de voorselectie van het Nederlands elftal zit. Bondscoach Louis van Gaal gaf de voorkeur aan onder meer Guus Til en Jordy Clasie.

"Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar ik begrijp dit niet", vertelt Winter bij Rondo over het ontbreken van Wijnaldum in de voorselectie van Oranje. "Gini vind ik één van de beste middenvelders die wij hebben, hij is tweede aanvoerder. Ondanks het feit dat hij weinig wedstrijden speelt, blijft hij een goede voetballer. Hij weet wat er op dit niveau wordt gevraagd."

"Misschien wil de bondscoach nu wat andere spelers uitproberen, maar voor mij is het onbegrijpelijk. Gini hoort gewoon bij het Nederlands elftal", vervolgt Winter. "Hij is veel beter dan jongens die erbij zijn gekomen, zoals Jordy Clasie en Guus Til. Hij heeft veel meer kwaliteit. Ik vind het vreemd."

Van Basten deelt deze mening en denkt niet dat Van Gaal hiermee een signaal af wil geven aan Wijnaldum om een nieuwe club te zoeken. "Daar gaat de bondscoach toch niet over? Dat zou je eventueel in een gesprek kunnen doen, maar dat doe je niet door iemand wel of niet te selecteren. Hij kan ook gewoon de telefoon pakken. Dat is een andere manier. Ik weet niet wat er speelt, maar dit is een vreemde manoeuvre."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!