Wedstrijdverslag

ADO Den Haag verslaat FC Eindhoven dankzij prachtige treffer Verheydt

ADO Den Haag verslaat FC Eindhoven dankzij prachtige treffer Verheydt

17-05-2022 21:54 Laatste update: 18-05-2022 00:06
2

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie gewonnen van FC Eindhoven. De Hagenaren waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de Eindhovenaren.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Charles-Andreas Brym kwam oog in oog met ADO-sluitpost Alessandro Damen, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Kort daarna kregen de Eindhovenaren een zware klap te verduren, Matthias Verreth moest noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Op het moment dat Eindhoven even met tien man stond, sloeg de ploeg van trainer Giovanni Franken toe. Dhoraso Klas schoot na een sterke een-twee met Thomas Verheydt de 1-0 op het scorebord.

Ruim tien minuten later vond Verheydt zelf het net. De ADO-spits verdubbelde op aangeven van Boy Kemper de voorsprong met een geweldige kopbal: 2-0. In het tweede bedrijf herstelde FC Eindhoven de schade deels. De Brabanders kregen een strafschop, nadat Hervé Matthys een overtreding maakte op Justin Ogenia in het zestienmetergebied. Joey Slegers schoot de bal onberispelijk achter Damen: 2-1. In de slotfase was Sleegers ook nog dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller van FC Eindhoven passeerde de ADO-sluitpost opnieuw, maar Jamal Amofa bracht redding op de lijn. 

De returnwedstrijd in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie wordt zaterdag om 16.30 uur afgewerkt in het Jan Louwers Stadion. ADO verdedigt in Eindhoven een 2-1-voorsprong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!