Nieuws

Laporta over mogelijk vertrek De Jong: 'We doen wat het beste is voor de club'

Laporta over mogelijk vertrek De Jong: 'We doen wat het beste is voor de club'

17-05-2022 20:33
1

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta laat weten dat hij Frenkie de Jong niet om financiële redenen zal verkopen. De Catalaanse topclub verkeerd in een zware economische situatie, maar hoopt dit op een andere manier op te kunnen lossen.

"We zullen doen wat het beste is voor de club. Als het ons lukt om zo de economische middelen te vergroten, zal geen enkele speler om financiële redenen vertrekken", zegt Laporta tegen Catalunya Radio. De Jong is een van de spelers die in verband wordt gebracht met een transfer. Hij staat volgens verschillende bronnen in de belangstelling van Manchester United en Manchester City.

"Laat de sportleiding hun werk doen. Er zijn spelers die begeerd worden en aanbiedingen krijgen, maar het sportmanagement beslist", doelt Laporta op coach Xavi, technisch directeur Mateu Alemany en adviseur Jordi Cruijff. "Ik zal hen volgen."

Laporta hoopt Robert Lewandowski komende zomer in te kunnen lijven. Hij blijft voorzichtig, maar heeft wel vertrouwen dat de Pool volgend seizoen in Camp Nou speelt. "We proberen competitiever te worden. Het is niet makkelijk door onze financiële situatie, maar ik denk dat het zal lukken om de club te reorganiseren en de operaties aan te gaan die we overwegen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!