Nieuws

Gio kijkt uit naar Europa League-finale: 'We willen onze fans trots maken'

Gio kijkt uit naar Europa League-finale: 'We willen onze fans trots maken'

17-05-2022 20:18 Laatste update: 20:20
2

Giovanni van Bronckhorst hoopt de supporters van Rangers FC trots te kunnen maken door de club een Europese prijs te bezorgen. De Schotse topclub boekte al een lange periode geen Europees succes en daar hoopt de Nederlandse oefenmeester verandering in te brengen.

"We willen onze fans trots maken", zei Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt. Rangers won in 1972 de enige Europese prijs in de clubgeschiedenis. De Schotten wonnen vijftig jaar geleden de toenmalige Europa Cup II. "De sfeer in de groep is goed bij ons. We kijken allemaal erg uit naar deze wedstrijd. Deze trofee willen we winnen." 

Ondanks het vertrouwen in een goede afloop, weet de voormalig oefenmeester van Feyenoord dat het woensdagavond niet gemakkelijk gaat worden. "Frankfurt is een goed georganiseerd team met snelle en gevaarlijke spelers. Ze speelden geweldig tegen FC Barcelona en West Ham United. Ze verdienen het om in de finale te staan", aldus Van Bronckhorst. 

De Europa League-finale tussen Rangers en Frankfurt wordt woensdagavond om 21.00 uur afgewerkt in Sevilla. De Schotten pakten het ticket voor de finale door RB Leipzig in een tweeluik te verslaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!