Nieuws

'Door die instelling zijn ze kampioen geworden, dat is de Ajax-mentaliteit'

'Door die instelling zijn ze kampioen geworden, dat is de Ajax-mentaliteit'

17-05-2022 19:17 Laatste update: 19:21
1

De vader van Ryan Gravenberch laat aan Ajax Showtime weten dat zijn zoon flink aangeslagen was na de uitschakeling in de Champions League. Volgens hem is dat ook de reden dat Ajax een periode minder goed speelde.

Gravenberch maakte na de winterstop een betrouwbare, volwassen indruk op het middenveld bij Ajax. Het team speelde na de winterstop juist minder florissant voetbal. "Dat komt door die klap tegen Benfica. Die uitschakeling heeft hen geknakt", zegt Gravenberch senior in gesprek met Ajax Showtime. "De spelers zullen het niet snel toegeven, maar zeker ook door het wedstrijdverloop is die uitschakeling echt een harde klap geweest. Pas door het binnenhalen van de landstitel hebben ze dat een beetje kunnen wegspoelen."

Ondanks het mindere spel van Ajax hield Gravenberch vertrouwen. "Ryan is er altijd van overtuigd geweest dat ze kampioen zouden worden, ook in die mindere fase. Er was een flinke buffer opgebouwd en hoewel die buffer iets kleiner werd, zei hij altijd dat ze het niet meer zouden weggeven. Dat geloof zijn hij en zijn medespelers nooit verloren. Dat komt denk ik ook door de Ajax-mentaliteit."

"Die zit tegen het arrogante aan en kan soms ook tegen je werken, maar in dit geval gaf dat zelfvertrouwen ook houvast in een lastige periode. Ze wisten dat ze de kwaliteiten hadden om van elke tegenstander te winnen, dat hadden ze ook al aangetoond. Dus dat vertrouwen in de titel bleef er altijd. Na de verloren bekerfinale en zelfs direct na de 2-2 tegen AZ. Toen zat ik met Ryan op de tribune en zei hij direct: we staan nog steeds voor. Door die instelling zijn ze kampioen geworden. Als je er zelf al niet meer in gelooft wordt het heel lastig. Het geloof is nooit weggeweest", besluit Gravenberch senior.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!