Nieuws

'Volgende FC Groningen-parel moet Trots van het Noorden miljoenen opleveren'

'Volgende FC Groningen-parel moet Trots van het Noorden miljoenen opleveren'

17-05-2022 16:16

Jürgen Strand Larsen groeide afgelopen seizoen uit tot topscorer van FC Groningen met veertien treffers en staat in de belangstelling van diverse clubs, meldt Voetbal International. De 22-jarige smaakmaker was dit seizoen één van de spaarzame hoogtepuntjes bij de plaatselijke FC.

Het weekblad weet dat er interesse is 'uit zo'n beetje alle toonaangevende voetballanden' in de spits die in cijfermatig opzicht zijn beste jaargang beleefde. FC Groningen is niet per se gebaat bij een verkoop, aangezien het in de afgelopen jaren een buffer heeft opgebouwd met succesvolle uitgaande transfers. De Duitse website Transfermarkt taxeert de waarde van Larsen op een bedrag van vier miljoen euro.

Daarbij kan de Trots van het Noorden de absolute hoofdprijs vragen voor Strand Larsen, aangezien zijn contract bij FC Groningen nog drie jaar loopt tot medio 2025. De aanvaller heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van kapstokspits tot een meevoetballende speler. Daarnaast droeg hij in de laatste wedstrijden van dit seizoen herhaaldelijk de aanvoerdersband.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!