Nieuws

'PSV-miskoop gaat vertrekken: onder meer interesse vanuit Turkije'

'PSV-miskoop gaat vertrekken: onder meer interesse vanuit Turkije'

17-05-2022 15:35 Laatste update: 15:37
1

Derrick Luckassen staat bij PSV op de nominatie om met ingang van komende zomer te vertrekken, weet het Eindhovens Dagblad. Momenteel werkt de 26-jarige verdediger zijn wedstrijden op huurbasis af bij Fatih Karagümrük uit Turkije.

De nummer acht van de Süper Lig zou de Nederlandse mandekker graag langer binnenboord houden. Mocht de club tot een persoonlijk akkoord met Luckassen zien te komen, moet er ook met PSV overeenstemming worden bereikt over de transfersom. Het contract van de mandekker loopt nog tot medio 2023 door.

Volgens het ED gaan de Eindhovenaren geen 'hoge afkoopsom' vragen voor Luckassen. Ugur Zevfi, zijn zaakwaarnemer, laat aan de regionale krant weten dat de verdediger inmiddels in gesprek is met een aantal clubs en de ambitie heeft om op een 'hoog niveau' te spelen. In 2017 kocht PSV de parel uit de AZ-jeugdopleiding, die sinds zijn komst naar Brabant nooit zijn niveau wat hij in Alkmaar liet zien, aantikte.

Hij werd tijdens zijn periode bij PSV meerdere malen uitgeleend en kwam tot slechts 25 optredens in vijf jaar tijd. Zo speelde hij in het seizoen 2018/19 voor Hertha BSC, vervolgens anderhalf jaar voor RSC Anderlecht om in januari 2021 naar het eveneens Turkse Kasimpasa te verkassen. Sinds dit seizoen speelt hij dus voor Fatih Karagümrük.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!