Nieuws

Vice-aanvoerder Heracles draait 180 graden: 'Dan kom je snel uit bij de trainer'

Vice-aanvoerder Heracles draait 180 graden: 'Dan kom je snel uit bij de trainer'

17-05-2022 15:23 Laatste update: 15:26

Mark Knoester heeft dinsdag voor verbazing gezorgd. Zondag sprong de vice-aanvoerder van Heracles Almelo nog in de bres voor de inmiddels ontslagen Frank Wormuth. Inmiddels is de verdediger van mening veranderd en denkt hij dat er een frisse wind nodig is bij de degradatiekandidaat.

Door de 1-3 nederlaag op de laatste speeldag tegen Sparta én de resultaten op de andere velden, werd Heracles Almelo tot het spelen van play-offs voor promotie/degradatie veroordeeld. Maandag greep de clubleiding in en zegde het Wormuth de wacht aan. De Duitser werd verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten.

Zondag reageerde Knoester na afloop van het duel. "Frank Wormuth heeft heel goede dingen laten zien. Ik snap de frustratie bij iedereen", tekende Voetbal International uit zijn woorden op. "Er wordt dan direct geroepen: Die moet eruit of die moet eruit, dingen moeten anders. Ik denk dat het belangrijkste is dat we nu bij elkaar blijven. Dat we elkaar steunen."

Inmiddels is de mandekker van mening veranderd. "Er moet iets teweeggebracht worden, een frisse wind. Dan kom je al snel uit bij een trainer, denk ik", vertelt Knoester dinsdag aan ESPN. Volgens hem is het een goede zaak dat de voormalig assistent-trainer van Wormuth, René Kolmschot, inmiddels als tussenpaus fungeert.

"Ik denk dat René vooral uitblinkt dat hij een hart voor de club heeft", zegt Knoester cryptisch. "Daarin kan hij dat gevoel overbrengen op de groep. Hij is goed in het vertrouwen naar de spelers toe, als mensen-mens kan hij het juiste teweegbrengen bij de groep", aldus de 23-jarige verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!