Nieuws

'NAC mikt op 7 ton voor beste KKD-keeper Olij': Ik ben nog met niemand rond

'NAC mikt op 7 ton voor beste KKD-keeper Olij': "Ik ben nog met niemand rond"

17-05-2022 13:38

De kans is groot dat NAC Breda komende zomer op zoek moet naar een nieuwe keeper. Nick Olij geniet de nodige interesse uit de Eredivisie en geeft aan dichter bij huis te willen spelen. Onder meer Sparta en FC Groningen zouden geïnteresseerd zijn.  

Olij werd opgeleid bij AZ en via TOP Oss en NAC hoopt de doelman nu een stap te maken naar een club in Noord-Holland, waar zijn familie woonachtig is. "Ik mis mijn familie te erg. Ik wil sowieso naar huis. Mijn vrouw is zwanger van een tweede. De afstanden naar mijn familie in Noord-Holland zijn te groot om te overbruggen. Als gezin willen we dichter bij ze in de buurt wonen. Ook als ik bij NAC zou blijven, zou ik verhuizen", laat Olij optekenen door BN DeStem. Een overstap naar FC Groningen lijkt daardoor uitgesloten. "Maximaal een uur en een kwartier wil ik naar mijn werk rijden."

De doelman van NAC werd recent verkozen tot beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie en heeft nog een contract tot medio 2024 in Breda. De Brabanders zouden mikken op een transfersom van rond de vijf tot zeven ton. Het is maar de vraag of Sparta aan die vraagprijs kan en wil voldoen. Olij zal geen overhaaste beslissingen maken. "Die beslissing zal ik niet in de komende dagen nemen. Eerst wil ik verwerken wat ik dit seizoen heb meegemaakt. Ik ben nog met niemand rond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!