Nieuws

Ajax gaf Gravenberch 'fantastische aanbieding': 'Nu is het een principekwestie'

Ajax gaf Gravenberch 'fantastische aanbieding': 'Nu is het een principekwestie'

17-05-2022 13:13
2

Ryan Gravenberch senior is in gesprek met Ajax Showtime ingegaan op het aanstaande vertrek van zijn zoon Ryan Gravenberch. Senior geeft aan dat het financiële belang niet beslissend was en dat hij vooral naar de middenvelder van Ajax heeft geluisterd.

"Veel mensen denken dat het een financiële kwestie is. Van spelen bij Bayern word je natuurlijk niet arm, maar bij Ajax was dat ook absoluut niet het geval", aldus Gravenberch senior. "Uiteindelijk hebben we van Ajax een fantastische aanbieding gekregen. Hun bod was echt super. Er lag een voorstel om met twee of drie jaar te verlengen en dan in de zomer van 2023 mee te werken aan een mooie transfer. Dat is op zich een heel goed plan, maar het plan van Bayern was óók uitstekend. En dat heeft zich geleidelijk in Ryans hoofd genesteld."

"Hij is een gevoelsmens en kreeg uiteindelijk een beter gevoel bij het plan van Bayern. Hij heeft er goed over nagedacht. Ik heb het hem vaak gevraagd, want ik weet hoe goed hij het bij Ajax heeft en denk ook zeker dat hij nog heel veel kan leren hier. Maar hij voelt dat dit nu een goede volgende stap in zijn carrière is. Daar steun ik hem dan natuurlijk ook in en dan sta ik honderd procent achter hem. Dan maakt het me niets uit wat iedereen zegt, want wij weten als enige de gedachtegang achter deze stap."

Gravenberch senior bevestigt dat de Oranje-international zijn laatste duel voor Ajax inmiddels achter de rug heeft. "We hoeven er niet geheimzinnig over te doen: dit was zijn laatste seizoen bij Ajax. Ajax heeft Ryan gemaakt tot de speler die hij vandaag de dag is. Natuurlijk heeft hij het zelf gedaan, maar na al die jaren op De Toekomst, onder begeleiding van alle goede trainers, en zijn mooie jaren in Ajax 1 wil je niet gratis de deur uitlopen. Dat hebben we vanaf het eerste moment altijd gezegd. Nu is het een beetje een principekwestie."

"Wij denken dat het een goed moment is om Ajax te verlaten, zodat de club er ook nog een mooie transfersom aan overhoudt. Alleen kan Ajax natuurlijk niet meer de hoofdprijs vangen voor een speler met nog maar een eenjarig contract. Linksom of rechtsom zal het wel goed komen en dan denk ik dat we allemaal tevreden kunnen zijn. De onderhandelingen zitten in de laatste fase."

Gravenberch krijgt bij Bayern te maken met stevige concurrentie, maar de vader van de middenvelder staat positief tegenover de overstap. "Of Ryan direct gaat spelen wordt natuurlijk afwachten, maar zijn perspectief is goed. Er zal deze zomer bij Bayern worden doorgeselecteerd op het middenveld en dan zal Ryan zijn kansen gaan krijgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!