Nieuws

Schreuder had het aan de stok met Lang: 'Heb niet alles goed gedaan'

Schreuder had het aan de stok met Lang: 'Heb niet alles goed gedaan'

17-05-2022 12:48
1

Alfred Schreuder en Noa Lang kenden een moeizaam begin bij Club Brugge, maar uiteindelijk pakten ze de titel in België met Club Brugge. De Ajax-trainer in spe wist dat ze elkaar nodig hadden, dus zette hij de eerste stap richting een verzoening.

Schreuder en Lang werkten eerder samen bij Ajax. "Ik heb in het begin wel wat problemen met Noa gehad", aldus Schreuder tegenover Extra Time. "Ik vond dat hij zich op bepaalde momenten op een andere manier hoorde te gedragen. We zijn er samen uit gekomen, dat is voor mij een van de grootste overwinningen van het afgelopen half jaar."

De tacticus wees niet alleen met de vinger naar Lang, maar ging ook bij zichzelf te raden wat er mis ging. "Waarschijnlijk heb ik niet alles goed gedaan. Ik kon hem niet raken, dat vond ik ongelooflijk. Normaal gesproken kan ik juist goed omgaan met jongens zoals hij. In het begin lukte het me niet."

Uiteindelijk zocht Schreuder toenadering en vroeg hij hulp aan een mental coach. Die bracht de twee dichter bij elkaar. "Het bleek aan het irritatieniveau te liggen. We ergerden ons aan elkaar, het was vrij simpel. Ik denk dat ik een goede zet heb gedaan door een stap richting hem te zetten. Ik heb ook tegen heb gezegd: we moeten dit succesvol maken, want we hebben elkaar nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!