Nieuws

Ten Hag appte al met Schreuder over Ajax: 'Hij wil graag praten, soort overdracht'

Ten Hag appte al met Schreuder over Ajax: 'Hij wil graag praten, soort overdracht'

17-05-2022 12:06

Erik ten Hag heeft tegenover het Algemeen Dagblad laten weten dat hij waarschijnlijk met Alfred Schreuder in gesprek zal gaan over Ajax. De naar Manchester United vertrekkende tacticus wordt in Amsterdam opgevolgd door zijn voormalig assistent.

Ten Hag krijgt op zijn laatste dag bij Ajax de ene na de andere vraag over Schreuder. "Ik heb nog niet gesproken, maar wel geappt met Alfred Schreuder", aldus de trainer. "Hij wil graag praten. Een soort overdracht. Ik denk dat mijn erfenis wel in goede handen is bij hem."

"We zijn hier samen begonnen. Hij weet waar Ajax vandaan komt en welke ontwikkeling de club heeft doorgemaakt", vervolgt Ten Hag."Maar ook: welke cultuur en structuur hier ontwikkeld zijn. We zijn een bepaalde reis ingegaan. De identiteit van Ajax is versterkt. De dominantie zie je terug in alle data van de Eredivisie en de stappen worden ook onderbouwd door data in de Champions League."

Voor Ten Hag is het zijn laatste werkdag bij Ajax. De trainer heeft al te kennen gegeven dat de focus daarna direct op United gaat. Ten Hag reist ook niet meer mee met de Ajax-selectie naar Curaçao.

Schreuder heeft komende zondag met Club Brugge nog een duel met RSC Anderlecht voor de boeg. De oud-assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona werd afgelopen weekend al kampioen van België, waardoor dit bericht slechts voor de bühne zal worden afgewerkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!