Nieuws

Twente-assistent levert contract in: 'Het was hier niet langer werkbaar voor mij'

Twente-assistent levert contract in: 'Het was hier niet langer werkbaar voor mij'

17-05-2022 11:07

Andries Ulderink vertrekt bij FC Twente. Sinds 2020 maakte hij als assistent-trainer deel uit van de technische staf, maar heeft besloten niet verder te gaan bij de Tukkers.

Een verschil in opvatting over het technische beleid ligt ten grondslag aan zijn beslissing om te vertrekken bij FC Twente. "Gaandeweg het seizoen kwam ik erachter dat ik over bepaalde technische zaken andere ideeën heb", vertelt Ulderink op de site van FC Twente. "Dat is niet erg, zolang het voor mij maar werkbaar blijft en ik geen concessies aan mezelf hoef te doen."

Precies dat laatste was volgens de rechterhand van Jans niet langer het geval. Daardoor voelde Ulderink zich genoopt de 'verantwoordelijkheid' te moeten nemen en heeft hij besloten om de nummer vier van Nederland te verlaten.

"Ik dank iedereen voor de twee mooie jaren bij FC Twente en wens staf, spelers en supporters het allerbeste voor het nieuwe seizoen. Onder leiding van Ron Jans hebben we er met de technische staf hard aan gewerkt om de resultaten te halen die we hebben gehaald, met plaatsing voor Europees voetbal als ultieme prijs."

FC Twente betreurt de beslissing van Ulderink. "Hij voelt zich niet meer op zijn plek", reageert Jan Streuer. "Dan rest ons niets anders dan zijn besluit te respecteren. Uiteraard wensen we Andries heel veel succes met zijn verdere carrière."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!