Nieuws

Schreuder met vertrouwen naar Amsterdam: Of het moeilijk wordt? Zo denk ik niet

Schreuder met vertrouwen naar Amsterdam: "Of het moeilijk wordt? Zo denk ik niet"

16 May - 23:48
0

Alfred Schreuder is ervan overtuigd dat hij net zo succesvol kan worden als Erik ten Hag bij Ajax. De trainer die volgend seizoen aan het roer staat bij de club in Amsterdam, is niet bang voor het afbreukrisico dat mogelijk gepaard kan gaan met de nieuwe uitdaging. Volgens Schreuder zal er in de praktijk niet veel veranderen.

Naast een vetrekkende Ten Hag, gaan er in de selectie ook de nodige mutaties plaatsvinden. Waar Andre Onana en Noussair Mazraoui al zeker gaan vertrekken, lijken ook Ryan Gravenberch en Nicolas Tagliafico de Ajax-deur achter zich dicht te trekken. Daar komt ook de belangstelling in interessante, jonge Acieden zoals Jurriën Timber en Antony nog bij kijken. Schreuder zelf blijft er rustig onder. “Of het moeilijk wordt? Zo denk ik niet”, vertelde Schreuder maandagavond op de Belgische zender Canvas.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik ook succesvol kan zijn bij Ajax. Ik ken daar geen angst voor. Ik vertrouw op hetgeen wat ik kan. Ajax heeft nog steeds geweldige spelers en als er spelers vertrekken, zullen er goede spelers voor terugkomen. Het voordeel is dat ik de club en de manier van werken ken. Er zal niet veel veranderen voor mij, al ben ik nu de hoofdtrainer in plaats van de assistent. Maar nee, als ik bang zou zijn, had ik dit niet gedaan”, aldus de toekomstig trainer van de regerend landskampioen.

Even later in het gesprek werd de situatie rondom Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken aangehaald. Zou hij meekunnen bij Ajax? “Honderd procent. Er is een aantal spelers in België dat dat kan, ook uit mijn eigen ploeg”, aldus Schreuder, die op een andere manier naar mogelijke Ajax-spelers kijkt. “Maar Ajax is de laatste jaren enorm gegroeid. Je moet ook nagaan of een speler van Eredivisie-niveau is of van Champions League-niveau. Dat laatste streven wij wel na.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie