Arsenal naar linkerrijtje: dramatisch Villa simpel geklopt in Emirates Stadium

22-10-2021 22:58

Arsenal mag stiekem weer omhoog gaan kijken in de Premier League. In het eigen Emirates Stadium werd er met 3-1 gewonnen van een dramatisch Aston Villa

De beginfase van de wedstrijd was voor Arsenal en The Gunners gaven het initiatief eigenlijk geen moment meer uit handen. Thomas Partey zorgde halverwege de eerste helft voor de voorsprong voor de club uit Londen. Hij kopte een hoekschop achter voormalig Arsenal-keeper Emiliano Martínez, die daarbij niet vrijuit ging.

Vlak voor de rust verdubbelde Arsenal de voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang mocht aanleggen vanaf de stip na een overtreding van Albert Sambi Lokonga. Het duurde even voordat scheidsrechter Craig Pawson en de VAR het met elkaar eens waren, maar een aantal minuten na de overtreding was Aubameyang trefzeker. Martínez wist in eerste instantie te stoppen, maar de rebound was een prooi voor de Arsenal-spits.

Met de 3-0 van Emile Smith-Rowe, die na een heerlijke assist van Aubameyang met wat geluk scoorde, leek het duel beslist. Jacob Ramsey zorgde nog voor een eretreffer namens Aston Villa en dat deed hij op prachtige wijze. Via de onderkant van de lat liet hij Arsenal-keeper Aaron Ramsdale kansloos.

Door de overwinning komt Arsenal op veertien punten uit negen wedstrijden. Hiermee staat het op een negende plaats in de Premier League. Aston Villa doet het minder: zij blijven steken op plaats dertien met tien punten.