Nieuws

Ten Hag beleeft 'emotionele' laatste Ajax-dag: Hebben het geweldig afgesloten

Ten Hag beleeft 'emotionele' laatste Ajax-dag: "Hebben het geweldig afgesloten"

16-05-2022 21:44 Laatste update: 22:00

Erik ten Hag is van plan om maandagavond te feesten met de spelers en medewerkers van Ajax. Het zijn de laatste momenten voor de succestrainer, die vanaf dinsdag officieel manager zal worden genoemd bij Manchester United.

Vlak tussen de festiviteiten door neemt Ten Hag de uitgebreid de tijd voor Rondo, waar hij meer losliet over zijn Ajax-afsluiting. "We hebben een feestje met het personeel. We gaan het vieren met alle medewerkers van Ajax, want je doet het met elkaar. Vandaag heb ik wel mixed feelings, omdat het echt mijn laatste dag bij Ajax is. We hebben het geweldig afgesloten, vandaag heb ik van veel mensen afscheid genomen. Dat gaat met veel emotie gepaard."

Wanneer Ten Hag terugblikt op zijn Ajax-periode, kan hij trots zijn. "Ik heb een heel voldaan gevoel. We hebben vier jaar lang aan de top van de Eredivisie gestaan en bij vlagen betoverend voetbal gespeeld. Als we niet goed speelden, wisten we toch het resultaat te halen wat we graag wilden. Dat heeft prijzen opgeleverd, daar gaat het om. Ik heb mijn stinkende best gedaan en goede mensen om me heen gehad. We hebben de lat altijd hoog gelegd. Het is het werk van vele mensen."

De overstap naar Engeland is niet alleen op voetbalgebied een vernieuwende. Ook de media is een stuk anders dan in Nederland. "Je weet dat het erbij hoort. Je moet zorgen dat je de kleedkamer runt en daar de focus houdt. Zij winnen wedstrijden. De media hebben effect en daar moet je je bewust van zijn, maar de kleedkamer bepaalt of je wel of niet wint."

"Ik ga nog niet naar Manchester, maar ga wel mensen van de club ontmoeten. Ik houd me bezig met de staf, de samenstelling, de voorbereiding en de selectie. Ik weet wat het verwachtingspatroon is. Er ligt veel werk voor ons", besluit Ten Hag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!