Nieuws

Van Wonderen van invloed op transfer: 'Als ik nee zeg, zou ik liegen'

Van Wonderen van invloed op transfer: 'Als ik nee zeg, zou ik liegen'

16-05-2022 21:30

Andries Noppert is na zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead Eagles voor het eerst ingegaan op zijn transfer naar sc Heerenveen. De doelman heeft voor twee jaar zijn krabbel gezet onder een contract in Friesland, en volgt daarmee zijn huidige trainer Kees van Wonderen.

De keuze was reuze voor Noppert. Naast Heerenveen wilde ook SC Cambuur, Heracles Almelo en FC Utrecht hem inlijven. Naast de vele gesprekken met mensen binnen Heerenveen en met keeperstrainer Ruud Hesp, speelde ook Van Wonderen een rol in zijn keuze. "Als ik nee zou zeggen, zou ik liegen. Natuurlijk heeft dat wel een rol gespeeld", geeft hij toe in gesprek met Omrop Fryslân.

Hoewel het er al langer op leek dat Noppert naar Heerenveen zou verkassen, werd hij vorige week nog medisch gekeurd door Cambuur. "Ik kan mij wel voorstellen dat mensen denken: dat is raar", geeft hij toe. "We hebben besloten dat op een andere manier te doen. Dat wil nog niet zeggen dat we een akkoord hadden, absoluut niet. We hebben het alleen omgedraaid", legt hij uit.

"Heel veel mensen zullen zeggen: waarom?", vervolgt Noppert. "Omdat wij ons daar goed bij voelden", zegt de doelman, die volgend jaar zal moeten concurreren met Xavier Mous. "Als ik mijn normale niveau haal, dan zie ik geen reden waarom het niet zou gebeuren. Niets ten nadele van een ieder die er zit, helemaal niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!