Nieuws

In de voetsporen van zijn vader: Van Persie tekent eerste Feyenoord-contract

In de voetsporen van zijn vader: Van Persie tekent eerste Feyenoord-contract

16-05-2022 18:17 Laatste update: 18:33

Shaqueel van Persie heeft maandag een krabbel gezet onder zijn eerste profcontract bij Feyenoord. De vijftienjarige aanvaller die zich momenteel ontwikkelt in de Onder 16 van de Rotterdammers, verbindt zich tot 2025 aan de club.

''We zijn als club zeer tevreden over de ontwikkeling die Shaqueel bij Feyenoord doormaakt,'' zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ''Hij is inzichtelijk sterk, beschikt over een uitstekende winnaarsmentaliteit, scoort gemakkelijk zijn doelpunten en laat tijdens trainingen en wedstrijden zien een echte leider te zijn. Het ondertekenen van zijn eerste contract is voor hem dan ook een mooie beloning.''

Van Persie, de zoon van voormalig topspits Robin van Persie, is erg blij dat hij zijn eerste profcontract uitgerekend bij Feyenoord heeft getekend. ''Omdat ik al sinds mijn tiende jaar bij de club speel is deze dag extra speciaal voor mij. Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen'', besluit hij.

Sinds de zomer van 2017 is Van Persie actief op de Feyenoord Academy. In het verleden speelde hij in de jeugdopleiding van Manchester City. De linksbenige aanvaller draagt momenteel de band in de Onder 16 van de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!