Nieuws

De Mos ziet ideale PSV-aankoop in Brazilië rondlopen: 'Buitencategorie nodig daar'

De Mos ziet ideale PSV-aankoop in Brazilië rondlopen: 'Buitencategorie nodig daar'

16-05-2022 15:41

Als het aan Aad de Mos ligt, pikt PSV zijn nieuwe doelman op uit Brazilië. De analist denkt dat Cleiton de ideale sluitpost is voor de Eindhovenaren.

Cleiton speelt momenteel bij Red Bull Bragantino en is bij het Braziliaanse nationale elftal de derde doelman achter Alisson Becker (Liverpool) en Ederson (Manchester City). "Ik heb beelden gezien van een reservekeeper van Brazilië: Cleiton. Zulke spelers moeten haalbaar zijn", laat De Mos optekenen door het Eindhovens Dagblad.

"Bij Bragantino zit een geweldige keeper. Cleiton, dus. Dat moet de keeper zijn die PSV haalt. Met de connecties van Heurelho Gomes zou dat gewoon moeten kunnen lukken. Voor de as heb je spelers uit de buitencategorie nodig.", looft De Mos de 24-jarige sluitpost.

PSV is naarstig op zoek naar een nieuwe doelman. Afgelopen zomer werd Joël Drommel aangetrokken, maar de keeper ging meermaals in de fout en verloor tot twee keer toe zijn basisplaats aan Yvon Mvogo. De Zwitser is echter gehuurd van RB Leipzig en keert komende zomer terug naar Duitsland. Eerder werden Oranje-international Jasper Cillessen en Anderlecht-doelman Hendrik van Crombrugge in verband gebracht met PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!