Breaking news

Heracles en Wormuth per direct uit elkaar: 'Onvoldoende vertrouwen voor play-offs'

Heracles en Wormuth per direct uit elkaar: 'Onvoldoende vertrouwen voor play-offs'

16-05-2022 14:41 Laatste update: 14:53
1

Frank Wormuth en Heracles Almelo gaan per direct uit elkaar. Zondag verloor Heracles het degradatieduel met Sparta Rotterdam en daardoor is de club uit Almelo veroordeeld tot de nacompetitie. Wormuth zou aan het einde van het seizoen naar FC Groningen vertrekken, maar moet nu vroegtijdig de spullen pakken bij Heracles. 

Dat meldt Heracles via de officiële kanalen. 'Heracles Almelo neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Frank Wormuth. Deze conclusie is getrokken na een aantal gesprekken dat vandaag is gevoerd', valt te lezen op de clubwebsite

Technisch directeur Tim Gilissen meent dat er onvoldoende vertrouwen in Wormuth was na gesprekken met de staf en de spelers. "We hebben vandaag met Frank, de staf en de spelers gesproken, en daar is uit gebleken dat er onvoldoende vertrouwen is om deze play-offs met Frank als hoofdtrainer in te gaan. Wij vinden dat we op basis van deze informatie iets moeten doorbreken."

Assistent-trainer René Kolmschot neemt de leiding over tijdens de wedstrijden in de nacompetitie. "De technische staf gaat er, onder leiding van René Kolmschot en gesteund door de spelersgroep, alles aan doen om handhaving te bewerkstelligen. Wij vinden Frank een vakman, en zijn hem heel veel dank verschuldigd voor de afgelopen vier seizoenen", besluit Gilissen. Kolmschot was in 2014 al twee weken lang interim-trainer van Heracles. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!