Nieuws

Pierie vertrekt bij Twente na seizoen vol blessureleed: 'Ga de club toch verlaten'

Pierie vertrekt bij Twente na seizoen vol blessureleed: 'Ga de club toch verlaten'

16-05-2022 13:53
1

Kik Pierie heeft zijn laatste minuten voor FC Twente gemaakt. De verdediger speelde dit seizoen slechts twee wedstrijden voor de Tukkers vanwege een aanhoudende rugblessure. De Ajax-huurling keert terug naar Amsterdam. 

Pierie gaf op zondag al zijn afscheid via sociale media. "Afsluiten met de winst is hoe het hoort", schreef de speler op Instagram. "Na dit pracht seizoen ga ik de club toch helaas verlaten. Ik wil iedereen met wie ik de afgelopen jaren gewerkt heb ontzettend bedanken!"

Twente eindigt het seizoen als nummer vier van de Eredivisie. Een puike prestatie, zegt ook de verdediger. "Twente is weer terug op de plek waar het hoort. Ik wens jullie alle succes in de toekomst en wie weet treffen we elkaar weer elders. Dankjewel!"

Pierie keert in eerste instantie terug naar Ajax, weet Tubantia te melden. Pierie had in zijn eerste seizoen in Enschede een basisplaats, maar de rugblessure hield de verdediger lange tijd van het veld. De Nederlander viel wel vlak voor tijd nog in tegen Feyenoord op zondag. Die wedstrijd werd door Twente met 1-2 gewonnen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kik Pierie (@kpierie)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!