Nieuws

Ten Hag kijkt uit naar samenwerking met Ronaldo: 'Hij is een gigant'

Ten Hag kijkt uit naar samenwerking met Ronaldo: 'Hij is een gigant'

16-05-2022 13:14 Laatste update: 13:15

Erik ten Hag kijkt er naar uit om met Cristiano Ronaldo aan de slag te gaan. De trainer van Ajax rondde zondag zijn laatste wedstrijd met de Amsterdammers af en gaat vervroegd aan de slag in Manchester. 

Contractueel begint Ten Hag pas op 1 juli aan de klus in Manchester, maar de kersverse manager heeft met United afgesproken op maandag 16 mei al te beginnen met de seizoensvoorbereiding, zo meldt De Telegraaf. "Onder meer wat de invulling van de staf en de samenstelling van de selectie betreft. Ik zal mijn stempel gaan drukken en dat moet uiterst zorgvuldig", stelt Ten Hag. 

In de plannen van Ten Hag is een belangrijke rol weggelegd voor vedette Cristiano Ronaldo. De Portugese ster is nog altijd van grote waarde voor The Red Devils en liet al doorschemeren blij te zijn met de komst van de Haaksberger. "En ík kijk ernaar uit om met hem te werken", meent Ten Hag. "Ronaldo is een gigant. Door wat hij al heeft laten zien en ik denk dat hij nog steeds heel ambitieus is. Natuurlijk wil ik hem er graag bij houden. Hij is dit jaar heel belangrijk voor Manchester United geweest en kan geweldige statistieken overleggen."

Ten Hag vertrekt vol zelfvertrouwen richting Old Trafford. De Nederlander meent veel te hebben geleerd als trainer van Ajax. "Doordat we met Ajax veel wedstrijden in de Champions League speelden, hebben we ons kunnen meten met de beste clubs, spelers en trainers. Qua tactiek word je op het allerhoogste niveau uitgedaagd. Op dat vlak heb ik me ongelooflijk kunnen ontwikkelen" besluit Ten Hag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!