Nieuws

Xavi positief gestemd over seizoen Barça: 'Had veel slechter kunnen eindigen'

Xavi positief gestemd over seizoen Barça: 'Had veel slechter kunnen eindigen'

16-05-2022 13:04 Laatste update: 13:08

FC Barcelona sloot zondag het seizoen officieel als nummer twee van de Primera División af en daar neemt trainer Xavi Hernández genoegen mee. De Spaanse manager, die het van Ronald Koeman overnam, spreekt van een geslaagd seizoen ondanks de fikse achterstand op landskampioen Real Madrid. 

De Blaugranas stelden vooral in de eerste seizoenshelft flink teleur en gleden Europees af naar de Europa League. De Catalaanse club maakte geen moment aanspraak op de landstitel, weet ook Xavi. "We hebben niet kunnen meedoen om het kampioenschap. We hebben niet kunnen meedoen in de rest van de comptities. Met deze tweede plek hebben we een seizoen gered dat veel slechter had kunnen eindigen", verklaart Xavi tegenover Movistar

Na de wintertransferperiode kwamen onder meer Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang naar Barcelona. Barça ging steeds meer punten pakken en steeg op de ranglijst, al was het spel wel wisselvallig, erkent de manager. "De situatie zoals die een paar maanden geleden was, hebben we in ieder geval een halt toegeroepen", stelt de oud-middenvelder. "Het doel was om ons te kwalificeren voor de Super Cup en als tweede te eindigen. Als je kijkt naar hoe we in november, december en januari speelden, kunnen we tevreden zijn."

In de Europa League ging het mis tegen Eintracht Frankfurt, wat op een hoog kritiek van de achterban kon rekenen. Xavi hoopt Barcelona weer naar de Europese top te brengen. "Daar ben ik optimistisch over, maar we moeten snel plannen gaan maken. Veel tijd hebben we niet, want over tweeënhalve maand begint het nieuwe seizoen alweer. Daar moeten we met z'n allen hard aan gaan werken", besluit de Spanjaard. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!