45 keer op rij tegendoelpunt voor Jong Ajax, doelpuntenregen in KKD

22-10-2021 21:58 Laatste update: 22:05

Excelsior en FC Volendam hebben geen fout gemaakt in de strijd om de topnoteringen in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers wonnen met 0-2 op bezoek bij ADO Den Haag, terwijl Volendam met 0-1 won van Jong AZ. De wedstrijd tussen ADO en Excelsior moest kort worden stilgelegd.

ADO Den Haag - Excelsior 0-2
Excelsior blijft om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie meedoen. De Rotterdammers waren in het Cars Jeans Stadion met 0-2 te sterk voor ADO. De goals vielen na de rust: een eigen doelpunt van Jamal Amofa en een treffer van Redouan El Yaakoubi zorgden voor een 0-2 eindstand in Den Haag.

Het meest opvallende moment van de wedstrijd kwam echter vanaf de tribunes. De ADO-fans bekogelden de grensrechter met voorwerpen, waaronder bekers bier. Hierop besloot scheidsrechter Joey Kooij het spel kort stil te leggen. Na een aantal minuten kon het spel echter hervat worden. Zonder succes voor ADO, dat met lege handen achterbleef.

Jong AZ - FC Volendam 0-1
FC Volendam heeft ook na deze speelronde de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie in handen. Op bezoek bij Jong AZ stond er na ruim negentig minuten een benauwde 0-1 overwinning op het scorebord. Daryl van Mieghem zorgde na ongeveer een uur spelen voor de beslissing door de bal achter Jong AZ-keeper Beau Reus te werken.

Almere City - Jong PSV 3-5
Een doelpuntenregen bij de wedstrijd tussen Almere City en Jong PSV. Almere kwam in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong, maar tot twee keer toe werd die marge ongedaan gemaakt door Jong PSV. Na rust waren de Eindhovenaren slagvaardiger. Vooral Dante Sealy had het op zijn heupen: hij was de grote man met drie treffers na de theepauze.