Nieuws

De kogel is door de kerk: Doekhi verlaat Vitesse voor subtopper in Duitsland

De kogel is door de kerk: Doekhi verlaat Vitesse voor subtopper in Duitsland

16-05-2022 10:28
1

Danilho Doekhi gaat aan de slag bij Union Berlin. Dat maakte Vitesse maandag bekend. De aanvoerder van Vitesse vertrekt transfervrij uit Arnhem.

De 23-jarige mandekker heeft een meerjarig contract getekend in bij Union Berlin. Doekhi speelde vier jaar voor Vitesse en zal na de strijd op de play-offs om Europees voetbal afscheid nemen van de Arnhemmers. Dit seizoen beleefde Doekhi misschien wel zijn beste jaar bij Vitesse. De verdediger was aanvoerder en kende met de Arnhemmers een succesvolle Conference League-campagne. Hierin bleek AS Roma in de achtste finale uiteindelijk een maatje te groot.

Doekhi kwam 136 keer uit voor Vitesse. Daar kunnen er met de play-offduels nog maximaal vier bij komen. "Ik ben er trots op dat ik zoveel wedstrijden voor Vitesse heb mogen spelen”, aldus de verdediger op de clubsite. “Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Als voetballer, maar ook als mens. Daar wil ik eenieder die de club een warm hart toedraagt heel erg voor bedanken."

De stopper zal tijdens de play-offs nog één keer alles geven voor de Arnhemmers. "Vitesse zal ook altijd een plek in mijn hart behouden. Ik gun de club en de supporters het beste voor de toekomst. Maar eerst staan ons nog de play-offs te wachten. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal."

Doekhi zal bij Union Berlin in ieder geval verzekerd zijn van Europees voetbal. De ploeg waar landgenoot Sheraldo Becker onder contract staat werd vijfde in de Bundesliga. Dat betekent kwalificatie voor de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!