Nieuws

Schmidt: 'Titelkansen van PSV zijn zeker niet 50/50 bij de start van een seizoen'

Schmidt: 'Titelkansen van PSV zijn zeker niet 50/50 bij de start van een seizoen'

16-05-2022 09:38

Roger Schmidt denkt dat PSV onder zijn leiding weer een stukje dichter bij het niveau van Ajax is gekomen. De naar Benfica vertrekkende trainer vindt echter niet dat de twee ploegen steeds met elkaar vergeleken moeten worden.

"PSV kan weer strijden met Ajax en Ajax ook verslaan, zoals gebeurde in de bekerfinale en om de Johan Cruijff Schaal", aldus Schmidt tijdens het persmoment van zondag. "Alleen zou ik als ik jullie (Nederlanders, red.) was stoppen om de strijd tussen Ajax en PSV nog precies zo voor te stellen als het is geweest. Vergelijk het met Bayern - Dortmund in Duitsland, die strijd wordt ook niet meer zo neergezet als eerst."

Het verschil zit hem bij Schmidt vooral in de financiële middelen. "PSV kán kampioen worden, net als Ajax, ja. Maar de titelkansen zijn zeker niet 50/50 bij de start van een seizoen", aldus de trainer. "Teams die Champions League spelen, hebben een groot financieel voordeel. Dat different playingfield heb ik als buitenstaander in Nederland steeds eerlijk willen benoemen. Of mensen dat nou leuk vinden of niet."

Ben jij het met Schmidt eens? Laat het weten in de reacties.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!