Ruim dertig schoten, twee goals: Willem II en Fortuna vermaken publiek in Tilburg

22-10-2021 21:54 Laatste update: 21:55

Een enerverende wedstrijd tussen Willem II en Fortuna Sittard (met in totaal 30 schoten) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Vlak na rust zette Tijjani Noslin de gasten op voorsprong in het Koning Willem II Stadion, maar een aantal minuten later zette Mats Köhlert de eindstand op het scorebord.

Willem II begon dreigend aan de wedstrijd, maar tot échte kansen kwam het in eerste instantie niet. Het was Fortuna dat zelfs bijna op voorsprong kwam: Mats Seuntjens kon alleen op Timon Wellenreuther af, maar de Willem II-sluitpost redde katachtig. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen aan beide kanten. Het dichtst bij een treffer was Görkem Saglam, maar de Willem II-middenvelder zag zijn inzet op de lat van het Fortuna-doel vliegen.

Genoeg kansen in de eerste drie kwartier van de wedstrijd, maar pas na rust zagen we treffers. Het waren de gasten uit Sittard die de voorsprong pakten. Seuntjens liet slim een bal lopen, omdat hij in buitenspelpositie stond, en daarvan profiteerde invaller Noslin. Hij maakte daarmee zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.

Lang genieten van de voorsprong kon Fortuna echter niet. Vijf minuten later zorgde Köhlert aan de andere kant van het veld voor de 1-1. De vleugelaanvaller, vrijdag actief als linksback, stoomde op langs de zijlijn en schoot met buitenkant voet knap raak.

In het vervolg van het duel kregen beide ploegen de nodige kansen, maar telkens stond of Wellenreuther of Yanick van Osch in de weg. Vooral Wellenreuther wist zich een aantal keer prima te onderscheiden. Fortuna komt door het puntje wat steviger op plaats veertien in de Eredivisie, terwijl nummer drie Willem II moet vrezen dat het ingehaald gaat worden door verschillende ploegen.