Nieuws

Barça-directeur geheimzinnig over Frenkie-verblijf: 'Nog geen beslissing genomen'

Barça-directeur geheimzinnig over Frenkie-verblijf: 'Nog geen beslissing genomen'

16-05-2022 09:07

FC Barcelona is nog altijd onduidelijk over de toekomst van Frenkie de Jong. De Nederlandse spelverdeler werd in 2019 met grote verwachtingen bij Ajax opgepikt, maar de middenvelder uit Arkel is nog altijd niet onomstreden in Catalonië en kan wellicht de overstap naar Manchester United maken. 

Barcelona-directeur Mateu Alemany wilde niet veel kwijt over de transferstatus van De Jong. Marca meldde onlangs dat de Blaugranas een lijstje hadden opgesteld met negen spelers die mochten vertrekken bij de Catalaanse club. De naam van Frenkie de Jong was er daar één van, voor de juiste prijs. "We hebben nog geen beslissingen genomen over de selectie", zegt de directeur, geciteerd door transferexpert Fabrizio Romano. "De Jong is belangrijk voor ons."

"We hebben duidelijkheid in wat we nodig hebben, maar we moeten ons ook aan de Financial Fair Play regels houden", besluit Alemany, waarmee hij zich bij trainer Xavi Hernández voegt. In het bericht van Marca werd De Jong beschreven als een speler die Barça wellicht van de hand doet voor de hoofdprijs. Dit seizoen speelde de middenvelder 31 wedstrijden voor de Catalaanse club en daarin scoorde hij drie keer en gaf hij drie assists. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!