Nieuws

Strand Larsen opgelucht na zevende nederlaag op rij: 'Gelukkig zit het erop'

Strand Larsen opgelucht na zevende nederlaag op rij: 'Gelukkig zit het erop'

16-05-2022 08:49

FC Groningen stond er twee maanden geleden nog zeer goed voor, maar de Trots van het Noorden verloor zondag voor de zevende keer op rij. Jörgen Strand Larsen is opgelucht dat het seizoen er op zit, maar de Noor baalt er wel van dat Groningen de play-offs voor Europees voetbal op deze manier heeft vergooid. 

Groningen kon namelijk nog de play-offs veiligstellen met een overwinning, maar tegen SC Cambuur zat het er in eigen huis niet in. "Gelukkig voor ons zit het seizoen erop, hoeven we niet nog meer te verliezen…", vertelt de gedesillusioneerde Strand Larsen aan ESPN na de wedstrijd. "We kunnen veel beter en we hebben de kwaliteiten, maar we zijn het de laatste weken kwijt. Nu valt er niets meer aan te doen, we moeten nu uitrusten, in de vakantie nagaan wat er mis is gegaan, onze hoofden leeg maken en volgend seizoen sterker terugkomen."

De Noor maakte dit seizoen veertien doelpunten en was één van de weinige lichtpuntjes van Groningen. Ondanks de teleurstellende reeks is de spits niet van plan zijn heil elders te zoeken. "See you next year? Dat zei ik inderdaad, klopt", bevestigt de Noor. "Ik sta nog twee jaar onder contract, verder ben ik nergens mee bezig op dit moment. Maar je weet hoe voetbal is: een jonge spits die zijn doelpunten maakt, dat is een interessant gegeven", besluit de spits. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!