Nieuws

Update: 'Van der Gaag en McClaren gaan beide deel uitmaken van United-staf'

Update: 'Van der Gaag en McClaren gaan beide deel uitmaken van United-staf'

16-05-2022 14:59 Laatste update: 14:56

Erik ten Hag lijkt zijn zin te gaan krijgen bij Manchester United. Mitchell van der Gaag gaat deel uitmaken van de trainersstaf bij The Red Devils en de gesprekken met Steve McClaren lijken ook succesvol te zijn afgerond.

Dat weet transferexpert Fabrizio Romano te melden. Ten Hag wilde alleen aan de slag bij United met de juiste mensen als rechterhand. Fred Rutten bedankte eerder deze maand voor de positie, maar de toekomstige United-trainer schakelde daarna door en lijkt Van der Gaag al binnen te hebben als rechterhand. Ten Hag begint maandag aan zijn nieuwe functie als manager van United, dat een desastreus seizoen beleeft.

De ploeg van Ralf Rangnick moet in het laatste competitieduel nog alle zeilen bijzetten om de zesde plaats te behouden. Champions League-voetbal zit er volgend seizoen sowieso niet in voor Ten Hag. De Haaksberger was in het seizoen 2008/2009 nog de assistent van McClaren, maar volgend seizoen zullen de rollen omgedraaid zijn. Ten Hag tekent een contract van drie jaar in Engeland, met de optie voor een extra seizoen. 

Update: Fabrizio Romano weet maandagmiddag via interne bronnen te melden dat ook Steve McClaren rond is met United. De twee assistenten zijn rond en worden waarschijnlijk volgende week gepresenteerd door The Red Devils

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!