Nieuws

Ten Hag looft uit de gratie geraakte speler: 'Ben hem ontzettend dankbaar'

Ten Hag looft uit de gratie geraakte speler: 'Ben hem ontzettend dankbaar'

16 May - 08:08
1

Erik ten Hag begon samen met Nicolás Tagliafico in 2018 aan het Ajax-avontuur. De trainer uit Haaksbergen is de Argentijn dankbaar voor de afgelopen vier jaar en maakte veel mee met de fanatieke verdediger. 

Dit seizoen belandde de Zuid-Amerikaan op een zijspoor in Amsterdam. Desondanks is de verdediger van grote waarde geweest, stelt Ten Hag. "Hij was een tijdje geen vaste starter, maar je ziet dat de breedte van de selectie ons ook uiteindelijk de schaal heeft gebracht", vertelt de trainer op het persmoment na de remise tegen Vitesse (2-2). "Ik bedoel daarmee ook de kwaliteit in de breedte, daar is interne competitie en dat hoort in een topploeg."

De trainer, die naar Manchester United vertrekt, heeft mooie woorden over voor de Argentijn. "Nico heeft een geweldig karakter en zeurt nooit. Natuurlijk was hij ontevreden toen hij niet speelde, maar hij gaf altijd honderd procent op de trainingen. Als het moest, stond hij er, vocht hij voor Ajax en bracht hij kwaliteit". Ten Hag haalt een recent voorbeeld op van de vastberadenheid van Tagliafico. "Ik haal even aan: de beslissende voorzet in de wedstrijd tegen Feyenoord."

"Als mens is hij helemaal oké, maar ook als voetballer heeft hij een geweldige bijdrage gehad", vervolgt Ten Hag. "Van mijn beginperiode tot mijn einde hier, hij is erbij geweest. Ik ben hem ontzettend dankbaar voor de samenwerking, maar ook voor wat hij namens Ajax geleverd heeft", besluit de trainer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie