Vitesse-uitblinker Wittek durft te dromen: 'Daar maak ik geen geheim van'

Vitesse-uitblinker Wittek durft te dromen: 'Daar maak ik geen geheim van'

Maximilian Wittek was donderdagavond de grote man bij Vitesse, door te zorgen voor de beslissende 1-0 tegen Tottenham Hotspur. De vleugelverdediger maakt er geen geheim van dat hij in de toekomst graag in de Bundesliga actief wil zijn.

"Dit is een geweldig avontuur", doelt Wittek in gesprek met De Gelderlander over de wedstrijden in de Conference League. "Ik heb me enorm ontwikkeld. Dit was het masterplan bij mijn overgang naar Vitesse. Ik wilde Europees voetbal meemaken. De club wilde dat. Anderlecht was prachtig. En dan krijgen we deze poule, met Spurs en Rennes. We kunnen gewoon met dat niveau mee. Daar geniet ik enorm van."

Met zijn treffer tegen Spurs zette Wittek zichzelf in de schijnwerpers. "De Bundesliga is mijn droom, daar maak ik geen geheim van", zo vervolgt de verdediger. "Maar bij Vitesse ben ik op mijn plaats. En laten we niet overdrijven. Ik ben slechts een radertje in het geheel. Ik ben vooral blij dat we als team zulke prestaties neerzetten. Spurs is daarbij alweer verleden tijd. Nu telt alleen Go Ahead."

Het is nog niet zeker of Wittek die wedstrijd gaat halen. Hij heeft last van zijn knie na een duel met Bryan Gil donderdag. "Voor mij wordt de tijd naar Go Ahead Eagles krap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie