Nieuws

Janssen ziet Feyenoord-optie in Fortuna-held: 'Hij maakte dit jaar het verschil'

Janssen ziet Feyenoord-optie in Fortuna-held: 'Hij maakte dit jaar het verschil'

16-05-2022 07:37
3

Theo Janssen keek zondagmiddag zijn ogen uit in de slotronde van de Eredivisie en was vooral onder de indruk van Zian Flemming. De 23-jarige aanvaller van Fortuna Sittard scoorde het enige doelpunt tegen NEC Nijmegen en kopte in de slotminuut een bal van de doellijn. Volgens de oud-voetballer zou Flemming, die een stap hogerop wil maken, niet misstaan bij Feyenoord. 

Door het kunst- en vliegwerk van Fortuna tegen NEC wordt er volgend seizoen 'gewoon' Eredivisie gespeeld in Sittard. Janssen is onder de indruk van Flemming en steekt dat niet onder stoelen of banken. "Hij is gewoon een hele goede speler met een heel goede basistechniek", zegt de oud-speler bij Studio Voetbal. "Hij heeft gewoon zó veel bijgedragen aan dit elftal. Zonder hem was Fortuna de nummer achttien van de Eredivisie. Als je kijkt naar het hele seizoen, is Flemming dé man die het verschil maakte."

Flemming zei na afloop van het duel al dat hij een vervolgstap wil maken en dat de club hem naar alle waarschijnlijk niet in de weg zal zitten. Janssen doet alvast een voorstel. "Stel dat Guus Til weggaat, dan zou ik het geen rare speler vinden voor Feyenoord. Ik vind dat dit een speler is die absoluut op een hoger niveau kan voetballen. Als je twee jaar achter elkaar twaalf goals maakt bij een club die onderin speelt, dan kun je dat bij Feyenoord ook", besluit Janssen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!