Nieuws

Willem II degradeert ondanks winst: 'Ik weet het ook even niet...'

Willem II degradeert ondanks winst: 'Ik weet het ook even niet...'

16 mei - 07:09 Laatste update: 07:10
0

Willem II won zondag met 3-0 van FC Utrecht, maar door goede resultaten van concurrenten Sparta en Fortuna Sittard degradeerden de Tricolores alsnog. Trainer Kevin Hofland zat er na de gewonnen wedstrijd, die dus niets opleverde, flink doorheen. 

Willem II pakte in het slot van het seizoen nog veel punten, maar moet zich uiteindelijk net als PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie gaan melden in het volgende seizoen. De Tilburgse club bedankte het publiek na afloop en kreeg steun van het uitvak. "Dat is een compliment waard voor de fans", stelt Hofland bij ESPN. "Ik wil ze bedanken namens mijzelf, het team en de staf. De teleurstelling en emotie is megagroot, ook bij mij. Ik weet het ook even niet.."

Of Hofland na de degradatie bij Willem II actief zal blijven, is nog gissen. De trainer heeft een aflopend contract en heeft nog niet met de directie gesproken over een eventueel vervolg. De oefenmeester wil er nog even niet aan denken. "Wat ik al vaker gezegd heb: we gaan aan het eind van de competitie met elkaar in gesprek. Het was natuurlijk de bedoeling dat we ons zouden handhaven, maar het is niet aan mij, maar aan de club. Ik zie het wel."

De trainer zegt niet bij voorbaat nee tegen een verlenging in Tilburg. "Ik ben altijd bereid om te luisteren. Ik heb het goed naar mijn zin bij deze club, ook met de mensen om me heen. Dit is gewoon een mooie club, we hebben potentie om heel snel weer terug te komen", besluit Hofland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie